Höllviken förlorade mot Warberg

Warberg utklassade Höllviken på bortaplan

Warberg dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Höllviken i Allsvenskan södra herr med hela 12-3 (2-1, 6-0, 4-2).

– En första period som är helt okej men sedan får Warberg några lätta mål som får oss ur fokus och andra perioden är en ensidig historia där Warberg dominerar totalt. Efter detta kan vi inte resa oss och förlorar helt rättvist, tyckte Höllvikens tränare Stefan Prim, efter matchen.

Warbergs tränare Johan Astbrant:

– Kändes som vi ägde hela matchen och gav egentligen aldrig Höllviken chansen. Bra omställningsspel.

Det här innebär att Warberg nu har fem segrar i följd i Allsvenskan södra herr.

Warberg startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Johan Stadin och Filip Erheden innan Höllviken svarade och gjorde 2-1 genom Ted Nivestam. I andra perioden var Warberg starkast och gick från 1-2 till 1-8 genom tre mål av Max Källerteg, ett mål av Mattias Kongstad, ett mål av Filip Holmer och ett mål av Morics Krumins. Och det var bara början. Warberg vann också tredje perioden 2-4 och matchen med hela 12-3.

Max Källerteg gjorde tre mål för Warberg och spelade dessutom fram till ett mål och Joel Birgersson stod för tre poäng, varav två mål.

Höllviken stannar därmed på sjunde plats, och Warberg på andra plats, i tabellen.

Höllviken tar sig an Partille i nästa match borta söndag 7 januari 15.00. Warberg möter Fagerhult Habo borta fredag 5 januari 19.00.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge