Kalmarsund förlorade mot Höllviken

Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge

Efter första perioden var Kalmarsund i ledningen med 3-1 i Ölands Bank Center. Men Höllviken vände och vann. Till slut blev det 6-9 (3-1, 1-4, 2-4) i matchen i Allsvenskan södra herr.

– En match där vi startar väldigt bra, sedan bjuder vi in Höllviken genom några enkla misstag. Det har vi lärt oss i år att det inte håller på denna nivå, lagen vi möter tar vara på det. Det blir svårt att vinna matcher när vi släpper in 9-10 mål, kommenterade Kalmarsunds tränare Gustav Bäckstedt.

Höllvikens tränare Stefan Prim tyckte så här om matchen:

– En match vi ska vinna på förhand men som vi startar lite segt. Sista två perioderna tycker jag vi får klart godkänt. Viktiga poäng i streckstriden.

I första perioden var det Kalmarsund som var starkast. Laget vann perioden med 3-1.

I andra perioden var det i stället Höllviken som hade greppet. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 4-5.

Efter 11.19 i tredje perioden ökade Höllviken på till 4-7, återigen genom Isac Olsson Ferm.

Efter 11.51 av matchen kunde Max Johansson göra 5-7 för Kalmarsund.

Höllviken ökade ledningen till 5-8 genom Jacob Carleson efter 15.33.

Kalmarsund reducerade dock till 6-8 genom Alex Vult von Steijern när bara en minut återstod att spela, och skapade åter spänning i matchen.

Höllviken kunde dock avgöra till 6-9 med tre sekunder kvar av matchen genom Joel Dahlberg.

Höllvikens Tobias Andersson stod för fyra poäng, varav ett mål, Mathias Toftegaard Glass gjorde ett mål och två assist och Isac Olsson Ferm gjorde tre mål för. Oskar Andersson gjorde ett mål och totalt tre poäng för Kalmarsund.

Med två omgångar kvar är Kalmarsund på elfte plats i tabellen, och Höllviken är på femte plats.

I nästa match, lördag 9 mars, har Kalmarsund FBC Lerum hemma i Ölands Bank Center 14.00, medan Höllviken spelar hemma mot Hovslätt 15.00.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge