Lindome förlorade mot Växjö IBK
Montage
Matchrapport

4-3 mot Lindome – nu är Växjö IBK ny serieledare

ANNONS

Lindome och gästande Växjö IBK möttes i Allsvenskan västra/södra dam på lördagen. Det slutade med seger för Växjö IBK vars segersiffror skrevs till 4-3 (1-0, 1-2, 2-1). I och med detta klättrade Växjö IBK upp till topp på tabellen, på samma poäng som Lindome på andra plats.

– Det känns jättekul att uppleva så starka morala vinster som vi har gjort sista matcherna. Det visar att vi är på rätt väg med hårt jobb och hög intensitet i träningsläge. Vi ska fortsätta med de moments som gynnar oss att bli även starkare och bättre innebandyspelare. Matchen var som berg-och dalbana med vår prestation. Första perioden hade vi bra kontroll på bollen med några skapade chanser men i andra har vi bjudit Lindome på kontringar som de är bästa på i serien. Vårt resultat var faktiskt räddade av Ella (målvakt), hennes individuell insats var märkligt och det som kanske skilja oss mot andra är vårt bredd i truppen. Vi spelar på 3 femmor nästan varje match och då orkar hela vägen med vår spelsystem. Vi tackar alla supportrar, föräldrar, sponsorer och andra som stöttar oss. Gud Jul och Gott nytt år till er, kommenterade Växjö IBK:s tränare Martin Kosarek efter matchen.

Resultatet betyder att Växjö IBK tog sjätte segern i följd, och att Lindome samtidigt förlorade efter fyra segrar i rad.

Växjö IBK tog ledningen efter elva minuters spel, genom Emilia Lindgren på pass av Hanna Jönsson. Efter 1.53 i andra perioden slog Hanna Jönsson till, framspelad av Emilia Lindgren och gjorde 0-2.

Lindomes Anna Svedman gjorde 1-2 efter 6.05 på pass av Emilia Jansson.

Isabella Landtreter gjorde dessutom 2-2 efter 9.04 framspelad av Kajsa Högemark.

Växjö IBK startade tredje perioden starkast. Laget gick från 2-2 till 2-4 genom mål av Lina Lindberg och Cajsa Engdahl. Lindome gjorde 3-4 genom Kajsa Högemark efter 19.38 men kom aldrig närmare.

Det här var Växjö IBK:s fjärde uddamålsseger.

Lindome tar sig an Craftstaden i nästa match hemma lördag 13 januari 14.00. Växjö IBK möter Lindås borta söndag 14 januari 14.30.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad

Den här artikeln handlar om: