Växjö IBK förlorade mot Craftstaden
Montage
Matchrapport

Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten

ANNONS

Växjö IBK har haft en stark period i Allsvenskan västra/södra dam och inför matchen hemma mot Craftstaden hade laget tagit fem raka segrar. På söndagen tog det stopp och matchen i Fortnox Arena slutade 0-3 (0-1, 0-0, 0-2). Det var första förlusten sedan den 21 januari för Växjö IBK.

– Vill inte lägga så mycket fokus på resultat men kudos till Craftstaden. De har visat mer vilja och aggressivitet i närkamperna. Vi kunde inte nå deras nivå i duellspel och samt hitta enkla lösningar i anfallszon. Vi släpper förluster och siktar på nästa match, direkt nu, tyckte Växjö IBK:s tränare Martin Kosarek, efter matchen.

Craftstadens assisterande tränare Johan Magnusson om matchen:

– En grymt skön seger. Bortsett från andra perioden så gör vi en riktigt bra match. Vi stänger ner Växjö bra och kontrar på ett bra sätt. Vi kunde även få in något mål till på våra kontringar. Återigen en solid match från hela gruppen som återigen visar vilket bra lag vi är när vi gör jobbet till 110%.

Craftstaden får sikta på kval trots segern mot Växjö IBK.

Craftstaden började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.31 slog Linda Zetterling till på pass av Fanny Sundberg -Tisell.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden var Craftstaden starkast och gick från 0-1 till 0-3 genom två snabba mål i slutet av perioden av Fanny Sundberg -Tisell och Linda Zetterling och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 41 sekunder kvar att spela.

Växjö IBK har fyra vinster en förlust och 32–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Craftstaden har två vinster och tre förluster och 11–16 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Växjö IBK på andra plats i tabellen, och Craftstaden är på sjätte plats.

Lördag 9 mars 14.00 spelar Växjö IBK borta mot Jönköping. Craftstaden möter Fristad borta i Fristadhallen söndag 10 mars 14.00.

Matchrapporter: Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Craftstaden nollade Partille D1 – vann med 3-0

Den här artikeln handlar om: