Lund Elit vann mot Partille

Lund Elit gjorde tre mål i tredje perioden – vann stort mot Partille

Bortalaget Partille var fortfarande med i matchen mot Lund Elit inför tredje perioden. Men där fick Lund Elit rejäl utdelning. Till slut blev det hela 7-2 (2-0, 2-2, 3-0) i matchen i Allsvenskan södra herr.

– Det var en riktigt skön seger som betydde mycket i tabellen. Vi har haft många viktiga matcher det senaste mot lag precis under oss. Där har vi gjort riktigt bra insatser och gör en mycket bra match försvarsmässigt vilket gör oss jobbiga att möta, kommenterade Lund Elits assisterande tränare Jakob Ericson efter matchen.

Vinsten mot Partille innebär att Lund Elit har fyra segrar i rad på hemmaplan.

Lund Elit startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Elvis Holm och Hannes Karlsson innan Partille svarade och gjorde 2-0 genom Johan Främberg. Efter 10.08 i andra perioden slog Patrik Malmström till, på pass av Teodor Stenberg och kvitterade för Partille.

Lund Elits Kalle Nilsson gjorde 3-2 efter 14.43 framspelad av Jack Lawesson.

Christian Freij gjorde dessutom 4-2 efter 17.30 framspelad av Pontus Sölve.

Lund Elit fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-2. Målen i sista perioden gjordes av Kalle Nilsson, Elvis Holm och Lukas Wahl.

Lund Elit har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 30–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Partille har två vinster och tre förluster och 31–28 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Lund Elit på femte plats i tabellen, medan Partille är på sjunde plats.

I nästa match, lördag 2 mars, har Lund Elit Fagerhult Habo borta i Habo Arena 16.00, medan Partille spelar borta mot Strängnäs 15.00.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Revansch och tre poäng för Lillån IBK Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit