Lund Elit vann mot Lillån IBK
Montage
Matchrapport

Målfest för Lund Elit hemma mot Lillån IBK

ANNONS

Det blev en riktig storseger för Lund Elit mot Lillån IBK hemma i Allsvenskan södra herr. Matchen slutade 9-2 (5-0, 1-1, 3-1). Lund Elit fick därmed revansch från senaste mötet, som Lillån IBK vann med 7-5.

– Det är kul med matcher som betyder mycket och de gjorde det idag. Det är en bra insats av oss, vi har två tre byten i början innan vi kommer in i det. Men efter det kommer vi in i matchen och gör en väldigt bra första period. Vi gör det lite för svårt i andra perioden men har ändå bra kontroll. Alla spelare gör det bra idag så kul att vi tar med prestationen från senast och bygger vidare på det bra. Nu ser vi fram emot kommande matcher, kommenterade Lund Elits assisterande tränare Jakob Ericson.

Lillån IBK:s tränare Oliver Kriström:

– Det är bara att lyfta på hatten för Lund, de är ett bra lag som är precis där man ska vara för att utmana om plats i den nya Allsvenskan. Där är tyvärr inte vi.

Lund Elit spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 5-0 genom mål av Hugo Norlund, Kalle Nilsson, Emil Wahl, Jack Lawesson och Elvis Holm. Och det var bara början. Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 6-1.

Lund Elit vann också tredje perioden 3-1 och matchen med hela 9-2.

Lund Elits Kalle Nilsson stod för ett mål och tre assists och Jack Lawesson gjorde tre mål.

Med fyra omgångar kvar är Lund Elit på sjätte plats i tabellen, och Lillån IBK är på nionde plats.

I nästa match, lördag 24 februari, har Lund Elit Partille hemma i Lerbäckshallen 13.00, medan Lillån IBK spelar borta mot Fagerhult Habo 16.00.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Revansch och tre poäng för Lillån IBK Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit

Den här artikeln handlar om: