Hovslätt vann mot Höllviken

Två snabba mål gav Hovslätt tre poäng mot Höllviken

Matchen mellan hemmalaget Hovslätt och gästande Höllviken var jämn ända till den tredje perioden. Där gjorde Hovslätt två snabba mål – genom Adam Bäck till 7-4 och en minut senare Johan Nygårdh till 8-4 och vann matchen i Allsvenskan södra herr med 8-4 (0-0, 2-2, 6-2).

– Slarvig och trubbigt första halva av matchen. Vi växer in i det under sista halvan av matchen. En godkänd match för oss över 60 minuter, men vi behöver upp i prestation framåt, kommenterade Hovslätts tränare Max Gustafsson.

Höllvikens tränare Stefan Prim om matchen:

– Försvarsspelet som varit ett problem sista tiden satt mycket bättre idag. Nöjd med hur vi tar oss an matchen de två första perioderna. Sen orkar vi inte riktigt hela vägen och vår tunna trupp för dagen blir nog tyvärr något avgörande. Men en del positivt att ta med sig framöver.

Segern var Hovslätts nionde på de senaste tio matcherna.

Den första perioden slutade mållös. I andra perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter två perioders spel.

Hovslätt hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.53 genom Lucas Lindberg, och gick upp till 6-2 innan Höllviken kom tillbaka och reducerade till 6-4.

Innan matchen var över hade Hovslätt gjort 8-4.

Mathias Toftegaard Glass gjorde ett mål för Höllviken och två assist. Andreas Jonson hade tre assists för Hovslätt och Max Johansson stod för tre poäng, varav två mål.

Det här betyder att Höllviken ligger på sjunde plats i tabellen, och att Hovslätt leder serien.

Lördag 16 december spelar Hovslätt borta mot Kalmarsund 14.00 och Höllviken mot Warberg hemma 15.00 i Halörhallen.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge