Lund Elit förlorade mot Strängnäs

Jansson och Hansson säkrade segern för Strängnäs mot Lund Elit

Matchen mellan hemmalaget Lund Elit och gästande Strängnäs i Allsvenskan södra herr var lika efter full tid, efter en sen kvittering av Strängnäs Rasmus Jansson. I förlängningen kunde Strängnäs avgöra till 7-6 (1-1, 2-2, 3-3, 1-0) genom Pelle Hansson efter 20. 55 och fullborda vändningen.

– Såklart surt att förlora i förlängning. Vi gör en helt okej insats, det blir mycket försvarsspel för vår del och det orkar vi och har rätt bra koll när vi spelar 5 mot 5. Sen är de väldigt starka i 6 mot 5 och straffar oss där två gånger. Alla poäng är viktiga i denna jämna serie nu får vi ta nya tag inför nästa helg när vi spelar sista matchen för året. Vi ska verkligen kriga för att kunna ta tre poäng och fira jul på övre halvan, kommenterade Lund Elits assisterande tränare Jakob Ericson.

Segermålet för Strängnäs stod Pelle Hansson för efter bara 55 sekunder i förlängningen.

Första perioden var jämn. Lund Elit inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Kalle Nilsson efter bara 15 sekunder, men Strängnäs kvitterade genom Oliver Söderman bara två minuter senare. I andra perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 3-3 efter två perioders spel.

I tredje perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 6-6 efter tre perioders spel.

Adam Nilsson gjorde ett mål för Strängnäs och två assist och Pelle Hansson stod för tre poäng, varav två mål. Kalle Nilsson och Elvis Holm gjorde ett mål och två assist var för Lund Elit.

Lund Elit har två vinster och tre förluster och 31–35 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Strängnäs har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 38–24 i målskillnad.

Det här betyder att Lund Elit ligger på femte plats i tabellen, och Strängnäs är på tredje plats.

Lördag 9 december 14.00 spelar Lund Elit borta mot Fristad. Strängnäs möter Lillån IBK hemma i Thomas Arena lördag 16 december 15.00.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Partille tog revansch på Strängnäs