IBK Dalen vann mot Tyresö Trollbäcken
Montage
Matchrapport

IBK Dalens fina svit håller i sig efter 10-6 mot Tyresö Trollbäcken

ANNONS

IBK Dalen och Tyresö Trollbäcken möttes på lördagen i Thoren Arena. IBK Dalen hade nio vinster i rad i Allsvenskan norra herr inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 10-6 (5-1, 3-3, 2-2).

– Idag var det en match med ganska många ansikten från vår sida. Vi inleder matchen jättebra och gör en strålande förstaperiod. I andraperioden går vi sedan ner oss rejält, men hämtar till viss del tillbaka det i tredje. Skönt att ändå lyckas stänga matchen, kommenterade IBK Dalens tränare Linn Lundström.

Tyresö Trollbäckens lagledare Emil Schönhoff om matchen:

– Dalen blev numret för stora i säsongens tuffaste match. Vi hade många fina lägen i första perioden som vi borde utnyttjat, men vi missade samtidigt som Dalen satte sina lägen. Det blev den stora skillnaden och där vinner Dalen matchen. Vi tar dock många kliv framåt även denna match och jag är övertygad om att vi är på rätt väg för att säkra det allsvenska kontraktet.

IBK Dalen var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 5-1.

Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 8-4.

IBK Dalen ökade ledningen till 9-4, på nytt genom Fredrik Edholm efter 4.57 i tredje perioden.

, det sista med 1.53 kvar att spela av matchen kunde Patrik Kareliusson och Viktor Lägdén göra både 9-5 och 9-6 för Tyresö Trollbäcken.

IBK Dalen kunde dock avgöra till 10-6 med 1.6 kvar av matchen genom Wilhelm Vihtari Hansson.

Tyresö Trollbäckens Patrik Kareliusson stod för fem poäng, varav tre mål. Vidar Mårtensson gjorde ett mål och totalt tre poäng för IBK Dalen.

Det här betyder att IBK Dalen är i fortsatt serieledning, med 30 poäng efter tio matcher, och Tyresö Trollbäcken på sjätte plats med 14 poäng.

IBK Dalen tar sig an Sirius i nästa match borta lördag 16 december 14.00. Tyresö Trollbäcken möter Sundsvall FBC hemma söndag 17 december 13.00.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby

Den här artikeln handlar om: