Skälby förlorade mot Tyresö Trollbäcken

Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby

En jämn match mellan hemmalaget Skälby och gästande Tyresö Trollbäcken avgjordes först i tredje perioden. Då drog Tyresö Trollbäcken ifrån och vann matchen i Allsvenskan norra herr med 9-7 (2-2, 3-3, 4-2).

Tyresö Trollbäckens ledare Micke Öhman tyckte så här om matchen:

– Vi hade en bra plan som vi följde, vi tappa fokus i mitten på andra för sedan ta tillbaka kontrollen och säkra tre poäng.

Skälby tog ledningen efter 7.22, genom Axel Veress på pass av Anton Dahlström.

Tyresö Trollbäcken kvitterade till 1-1 efter 11.12, när Alexander Dahlberg slog till framspelad av Patrik Schantz.

Skälby tog ledningen på nytt efter 18.59, när Emil Eriksson fick träff på pass av Axel Veress.

Tyresö Trollbäcken kvitterade till 2-2 efter 19.33, när Linus Wahlström hittade rätt.

Matchen fortsatte att vara jämn i andra perioden. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 5-5 efter två perioders spel.

Tyresö Trollbäcken tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 11.39 genom Linus Wahlström, och gick upp till 6-8 innan Skälby svarade.

7-9 blev det till slut för Tyresö Trollbäcken.

Axel Veress gjorde tre mål för Skälby och spelade dessutom fram till två mål. Patrik Schantz gjorde två mål och två assist och Alexander Dahlberg stod för tre poäng, varav två mål för Tyresö Trollbäcken.

Skälby har två vinster och tre förluster och 28–34 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tyresö Trollbäcken har tre vinster och två förluster och 37–30 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Skälby på femte plats i tabellen, medan Tyresö Trollbäcken är på åttonde plats.

I nästa omgång har Skälby Sirius borta i IFU Arena, fredag 8 mars 19.00. Tyresö Trollbäcken spelar hemma mot IBK Dalen söndag 10 mars 13.00.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Skälby vann klart borta mot Sirius Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby