Lund Elit vann mot Fagerhult Habo
Montage
Matchrapport

Lund Elit avgjorde i förlängningen mot Fagerhult Habo

ANNONS

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Lund Elit avgöra den jämna matchen hemma mot Fagerhult Habo i Allsvenskan södra herr. Slutresultatet blev 6-5 (3-1, 0-1, 2-3, 1-0). Kalle Nilsson stod för det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Lund Elit.

– Efter två raka bortamatcher för vi nu spela hemma igen och tycker att får en bra start. Vi tar vara på en omställning och får in första målet. Känner att vi har rätt bra kontroll på de första perioden genom att få ner den på kanten och skapa därifrån. Vi ändrar lite i försvarspelet inför andra där vi går in med ledning. Får dock ett snabbt mål emot oss men lyckas vi stå pall och känner att vi borde gjort något mål denna perioden där vi får bra chanser men får inte in bollen. Det får vi däremot i början av tredje där vi kan ta kommandot och det känns som att vi har rätt bra kontroll på det under första halvan men släpper in ett mål där de får veva in en retur och dö tappar vi lite hur vi ska spelar och det börjar bli virrigt och de kan lätt hitta igenom oss och för två snabba. Vi lyckas få stopp på blödningen det och det blir lika. I förläningen så avslutar vi som vi startade genom att sätta en omställning och kunna få med oss extra poängen. Vi är nöjda med delar matchen och att vi är oerhört svårslagna men behöver höja våra dalar lite för att få med oss att alla tre poäng nästa helg, kommenterade Lund Elits assisterande tränare Jakob Ericson efter matchen.

Fagerhult Habos assisterande tränare Francisco Haraldsson:

– Otroligt surt med tanke på upphämtningen. Jag tycker att vi är värda ett bättre öde. Tycker vi har stunder i matchen där vi har övertaget tydligt. Tyvärr gör vi inte tillräckligt med mål under den tiden när vi har trycket mot dem.

I första perioden var det Lund Elit som var starkast. Laget vann perioden med 3-1.

Fagerhult Habo hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 0-1 och ställningen efter två perioder var 3-2.

5.53 in i tredje perioden slog Hugo Norlund till på pass av Gabriel Fogwall och ökade ledningen för Lund Elit.

Efter 8.52 slog Hugo Norlund till ännu en gång framspelad av Pontus Linde Olofsson och ökade ledningen för Lund Elit.

11.34 in i perioden nätade Fagerhult Habos Robin Raske återigen framspelad av Theo Eriksson och reducerade för Fagerhult Habo.

Efter 14.55 i tredje perioden reducerade Fagerhult Habos Theo Eriksson på nytt på pass av Markus Eriksson.

Efter 15.19 nätade William Snäll på pass av Theo Eriksson och kvitterade för Fagerhult Habo.

I förlängningen tog det 1.42 innan Lund Elit avgjorde till 6-5. Matchvinnare för hemmalaget blev Kalle Nilsson, framspelad av Hugo Norlund.

Theo Eriksson gjorde ett mål för Fagerhult Habo och tre assist och Robin Raske stod för tre poäng, varav två mål.

Lund Elit har tre segrar och två förluster och 36–38 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Fagerhult Habo har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 31–31 i målskillnad. Det här var Lund Elits femte uddamålsseger den här säsongen.

Lund Elit stannar därmed på sjätte plats, och Fagerhult Habo på tionde plats, i tabellen.

Lördag 2 december 15.00 spelar Lund Elit hemma mot Strängnäs. Fagerhult Habo möter Fristad hemma i Habo Sporthall fredag 1 december 19.00.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit

Den här artikeln handlar om: