Lindås Rasta IBK vann mot Olofström

Klar seger för Lindås mot Olofström

Lindås vann på hemmaplan mot Olofström i Allsvenskan västra/södra dam med klara 9-4 (0-1, 6-2, 3-1).

– Vi börjar lite segt i första perioden och spelar alldeles för långsamt. I de två sista perioderna spelar vi upp oss rejält. Framför allt andra perioden är bra med bolltempo och rörelse vilket gör att vi skapar mycket lägen. I tredje blir det mer böljande spel men tycker ändå vi har full kontroll på matchen, tyckte Lindås tränare Anders Nilsson, efter matchen.

Första perioden var jämn. Olofström inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Emma Torikka efter 2.20, men Lindås kvitterade genom Sofia Greftén i slutet av perioden. I andra perioden var det i stället Lindås som hade övertaget. Laget vann perioden med 6-2 och ställningen efter två perioder var 6-3.

Även i tredje perioden var det Lindås som var starkast. Laget vann perioden med 3-1 och matchen med 9-4.

Olofströms Emma Torikka stod för tre poäng, varav två mål och Julie Evaldsson hade tre assists. Alice Bengtsson och Julia Johnsson gjorde ett mål och två assist var för Lindås.

Lindås har två segrar, en oavgjord och två förluster och 24–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Olofström har fem förluster och 14–40 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Lindås på femte plats och Olofström sist, på åttonde plats.

I nästa omgång har Lindås Fristad borta i Fristadhallen, söndag 17 december 14.00.

Matchrapporter: Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten