Jönköping vann mot Olofström

Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström

Det blev 14-1 (6-0, 2-1, 6-0) hemma för Jönköping mot Olofström i lördagens match. Därmed är laget serieledare i Allsvenskan västra/södra dam, en poäng före Växjö IBK, efter 20 spelade matcher. Växjö IBK har dock en match mindre spelad. Olofström ligger på sjunde plats i tabellen.

Segern var Jönköpings åttonde på de senaste tio matcherna.

Jönköping spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 6-0, två mål av Mira Markström, ett mål av Alicia Zälle, ett mål av Julia Adolfsson, ett mål av Johanna Jäderland och ett mål av Josefin Bergwall. Jönköping var långt ifrån nöjt där. Jönköping var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 8-1.

Jönköping fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 14-1. Målen i sista perioden gjordes av Alicia Zälle, Moa Schönning, Mira Markström, Nelly Flodin, Elin Durling och Alva Härnborg.

Jönköpings Alicia Zälle stod för två mål och tre assists, Mira Markström gjorde tre mål och två målgivande passningar, Moa Schönning gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Julia Adolfsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

I nästa omgång har Jönköping Växjö IBK hemma i Jönköpings Idrottshus, lördag 9 mars 14.00.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström