Craftstaden vann mot Olofström

Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar

Efter en tuff period har Craftstaden nu fått igång spelet. På lördagen mötte laget Olofström i Oskarshamns Sporthall i Allsvenskan västra/södra dam och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget fyra raka segrar. Segerresultatet mot Olofström blev 5-3 (1-1, 2-1, 2-1).

– En riktigt skön seger. Att avsluta grundserien så här starkt är riktigt riktigt bra. Det är riktigt starkt av gruppen. Det blir lite tajtare målmässigt än vad som hade behövts. Vi skapar så pass många heta lägen i första för att gå ifrån. Överlag starkt av laget och nu blicka fram emot kvalet, tyckte Craftstadens assisterande tränare Johan Magnusson, efter matchen.

Första perioden var jämn. Olofström inledde bäst och tog ledningen genom Emma Torikka efter 17.34, men Craftstaden kvitterade genom Stina Nilsson i slutet av perioden. Efter 4.00 i andra perioden gjorde Craftstaden 2-1 genom Linnéa Eos.

Efter 9.08 av perioden kunde Alexandra Näsman göra 2-2 för Olofström.

Craftstaden gjorde 3-2 genom Sanna Zetterling efter 13.02. 6.53 in i tredje perioden slog Alexandra Näsman till på nytt på pass av Maja Bergh och kvitterade för Olofström.

8.56 in i perioden nätade Craftstadens Elna Olsson framspelad av Ellen Eos och gav laget ledningen för Craftstaden.

Efter 14.49 slog Stina Nilsson till ännu en gång på pass av Linnéa Eos och ökade ledningen för Craftstaden. Det fastställde slutresultatet till 5-3.

Alexandra Näsman gjorde två mål för Olofström och ett assist. Linnéa Eos stod för tre poäng, varav ett mål för Craftstaden.

Serien är nu färdigspelad. Craftstaden slutar på femte plats, och Olofström på sjunde plats. Och Olofström åker ur serien.

Matchrapporter: Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström