Foto: Tomas Brandt Wangel
SSL (Herr)

Kaptenen om skrällförlusten mot jumbon

ANNONS

Thorengruppen kom till gårdagens match med tre raka vinster i bagaget men det hjälpte inte.

Gårdagen blev skrällarnas afton i SSL Herr då de tre sista lagen i tabellen vann sina matcher. Nästjumbon Helsingborg slog Nykvarn. Tolfte placerade Karlstad slog sjuan Mullsjö och jumbon Hagunda vann över tabellsexan Thorengruppen i sudden. Som extra krydda på moset för de tre lagen så förlorade ju Nykvarn, som ligger fjärde sist, Så nu är det bara två poäng som skiljer mellan plats 14 och 11. 

Thorengruppens rutinerade lagkapten Mattias Ljunggren var inte nöjd över att man låg under med 0-3 mot Hagunda efter drygt sju minuters spel. Han var heller inte nöjd över att Thorengruppen tappade 3-3 till 3-5, 5-5 till 6-8 innan man lyckades att kvittera till 8-8 och ta matchen till sudden. 

– Det finns egentligen ingen bra förklaring till varför, det är helt enkelt för dåligt. Det här är ett lag som vi ska slå om vi vill gå till slutspel och ha bakom oss. Jag tycker att det är ett lag som vi är bättre än, men det är vi inte i dag. Det är för djupa dalar tyvärr, säger Ljunggren till Västerbotten Kuriren

Ljunggren utvecklar sedan vidare för tidningen vad det var som gick fel. 

– Vi kommer igen och jag tycker när vi gör 6–6 så känns det som att vi har något på gång, men det var inte vår dag. Det kändes som att det fanns inte där i dag, och på ett sätt är det väl inte orättvist. Grismål förtjänar man och de slet lite hårdare än oss i dag och det kanske är det som gör att de får ett sånt där mål, säger Ljunggren och syftar på 6–8-målet som rubricerades som självmål på en boll som kastades in lite på måfå.

Även om Hagunda är poängmässigt sämst i SSL så här långt så är man faktiskt bäst på en annan sak. Man har nämligen vunnit flest matcher i sudden och faktum är att man är 100 procentiga med tre vinster av tre möjliga. 

Se höjdpunkterna från matchen nedan.

 

Matchrapporter: Växjö vann mot Thorengruppen – Samuel Folkesson Algman blev matchvinnare Målfest när Storvreta krossade Hagunda i IFU Arena Dålig start sänkte Thorengruppen mot IBF Falun Uddamålsseger för Mullsjö borta mot Hagunda Hagunda starkast – avgjorde i förlängningen mot Thorengruppen

Den här artikeln handlar om: