GS 86 vann mot Västerås IBS

Tredje perioden avgörande när Västerås IBS föll mot GS 86

Västerås IBS var med bra borta mot GS 86 i Allsvenskan västra/södra dam, men föll trots det med 5-7 (1-2, 2-1, 2-4). Avgörandet kom i tredje perioden, där GS 86 var hetare.

GS 86 startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Tova Sandström och Moa Strandberg innan Västerås IBS svarade och gjorde 2-1 genom Othilia Forsberg. Västerås IBS förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 3-3.

I tredje perioden var det i stället GS 86 som hade greppet. Laget vann perioden med 4-2 och matchen med 7-5.

Sara Juhlin gjorde ett mål för Västerås IBS och spelade dessutom fram till två mål. Rebecca Berglund hade tre assists för GS 86.

GS 86 stannar därmed på åttonde och sista plats, och Västerås IBS på sjunde plats, i tabellen.

Västerås IBS tar sig an Skoghall i nästa match hemma lördag 25 november 13.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86