Partille förlorade mot Lund Elit
Montage
Matchrapport

Förlängningsseger för Lund Elit mot Partille

ANNONS

Matchen mellan hemmalaget Partille och gästande Lund Elit i Allsvenskan södra herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 9-8 (4-2, 4-4, 0-2, 1-0). Stor matchhjälte med bara 18 sekunder kvar i förlängningen blev Hannes Karlsson som gjorde det avgörande målet.

– Ingen bra genomförd match från vår sida. Låter Lund göra det de är bra på lite för mycket. Får på något sätt ändå vara glada att vi fick med oss en poäng från denna matchen, kommenterade Partilles tränare Ricard Carlsson efter matchen.

Lund Elits assisterande tränare Jakob Ericson tyckte så här om matchen:

– Det var en rätt svävning match. Vi har de senaste matcherna haft mindre bra starter men denna gången så känner vi att vi får en bra start och kan gå in med ledning i paus även om vi känner att vi hade kunnat göra något till mål. I andra perioden är en rätt jämn period där vi känner att vi hade velat göra det lite bättre, de känns rätt bra när vi lyckas kriga in 5-8 men de kan göra ett snabbt mål efter och det blir 6-8 inför sista. Den sista perioden känns det som att vi har kontroll första 10 minuterna och vi får ett powerplay som vi inte kan utnyttja. Efter det gör de mål i två raka byten och det står lika. Efter att ha gjort en mycket bra jobb i boxplay så lyckades vi ställa om och avgöra och ta med oss en viktig extra pinne i den jämna tabellen. Överlag känner vi att vi hade kunnat göra det lite bättre men det blir att jobba vidare på detaljer inför nästa helg där det kommer en ny viktig match. Även om vi hade siktet inställt på 3 poäng innan så för vi ta med oss 2 poäng hem till Skåne och vara de första laget denna säsongen som kan ta poäng av Partille på deras hemmaplan.

Lund Elit var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-4.

Andra perioden slutade 4-4 och ställningen efter två perioder var 6-8.

Efter 14.16 i tredje perioden reducerade Partille på nytt genom Lukas Haugen framspelad av Simon Johansson.

14.50 in i tredje perioden nätade Partilles Andre Landin återigen på pass av Albin Jansson och kvitterade för Partille.

I förlängningen tog det 4.42 innan Lund Elit avgjorde till 8-9. Matchvinnare för bortalaget blev Hannes Karlsson, på pass av Pontus Sölve.

Partilles Andre Landin gjorde fyra mål.

Det här var Partilles andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Lund Elits fjärde uddamålsseger.

Partille ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Lund Elit ligger på sjätte plats.

Lördag 25 november spelar Partille hemma mot Strängnäs 15.30 och Lund Elit mot Fagerhult Habo hemma 14.00 i Lerbäckshallen.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Revansch och tre poäng för Lillån IBK Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit

Den här artikeln handlar om: