allsvenskan
Bilder: innebandy.tv
Allsvenskan södra

Dramat: "Det mest bedrövande man kunde vara med om"

ANNONS

Warberg slog Hovslätt med 7-6 på bortaplan efter ett avgörande i slutsekunderna.

Du kan se det matchavgörande målet och tumultet efter slutsignalen i spelaren ovan.

Det vankades seriefinal i allsvenskan södra under lördagen. Hovslätt, som inför omgången hade tagit maximala 21 av 21 poäng, tog emot tabelltvåan Warberg på sin hemmaplan.

Publiken, som inte bara bestod av Hovslättsanhängare utan även av en Warbergs-klack, fick se en svängig historia. Warberg hade med sig en 2-1-ledning efter första men när 40 minuter var spelat hade Hovslätt vänt till 4-2.

I slutperioden turades lagen om att ha ledningen och det såg i slutändan att gå mot en förlängning, men när fem minuter återstod – vid ställningen 6-6 – så fick Warberg ett frislag en ganska bra bit från hemmalagets mål. 

Letten Morics Krumins klev fram och avlossade ett skott som hittade nätet, därmed vann hallänningarna matchen med 7-6.

– Jag är bedrövad. Det är fruktansvärt tråkigt, så klart, sa Hovslätts tränare Max Gustafsson i TV-sändningen efteråt.

– Jag tycker att det är…jag vet inte vad jag ska säga. Hade vi vunnit den här matchen så hade det varit den roligaste matchen jag fått stå i ett bås i tror jag. Det slutade med det mest bedrövande man kunde vara med om, på det sättet. Det är skittråkigt, säger Gustafsson till innebandy.tv.

Johan Astbrant, tränare för Warberg, summerade matchen efteråt:

– [Matchen är] i vågor. Vi gör en jättebra förstaperiod. Sedan sköljer Hovslätt över oss i andra. De är löpstarka, springer mycket och vinner nästan alla dueller. De går därifrån med 3-0. 

– Vi kan väl säga så här: Det var inte tyst i omklädningsrummet mellan andra och tredje. Där går vi ut och sätter ner foten och gör det bra, sa Astbrant till innebandy.tv.

Hovslätt är fortsatt serieledare trots dagens resultat, men Warberg knappade in i tabellen där man nu bara är tre poäng bakom. 
 

Matchrapporter: Formstarka Warberg tog ännu en seger Två snabba mål gav Hovslätt tre poäng mot Höllviken Hovslätt ny serieledare efter 12-5 mot Nilsby Warberg ny serieledare efter seger mot FBC Lerum Stark seger för Warberg mot Hovslätt

Den här artikeln handlar om: