Foto: AC.Kårhag
SSL (Dam)

Stjärnan får lämna Täby

ANNONS

Nu står det klart att Ranja Varli inte får fortsätta spela i Täbys SSL-lag utan föreningen meddelar att man går skilda vägar.

Turbulensen runt Täby FC fortsätter och nästa spelare som lämnar är forwardsstjärnan Ranja Varli. Turbulensen i föreningen började i mitten av oktober då sportchefen Robin Andersson fick lämna föreningen efter att ha varit där i massor av år och sedan 2012 varit just sportchef. 

– Anledningen som jag och alla andra har fått är att det är en omorganisation och att det då blir personalbrist. Det är ett abrupt och vemodigt slut på elva år. Det är inte mycket mer man kan känna kring det. När jag säger att jag inte valt det själv så förstår du ju att jag inte tycker det är skitkul. sa Robin Andersson då till Innebandymagazinet.

Efter Anderssons avgång har flera spelare och tränare från herrlaget lämnat föreningen och igår kunde Innebandymagazinet avslöja att även den allsvenska damtränaren Figge Olsson lämnat.  

Trotjänaren Ranja Varli har spelat i Täbys SSL-lag i åtta säsonger och varit en av nyckelspelarna under hela sin tid i föreningen. Den här säsongen inledde hon att spela utan kontrakt men ska ha varit muntligen överens med sportchef Andersson om att hon skulle få ett kontrakt. Men efter att Andersson fått lämna föreningen har Varlis framtid varit oviss. Först var beskedet att hon skulle få lämna men sedan sa Varli till Expressen att hon skulle spela vidare efter att ha sänkt sina krav. 

– Jag har absolut gått ner kontraktsmässigt men nu handlar det om att slutföra säsongen. Det är så klart tråkigt att det blivit som det har blivit. Jag hade inte räknat med att hamna i den här situationen. Jag har varit bärande i det här laget i snart nio säsonger. Det känns otroligt tråkigt att i stort sett bli kastad till hundarna, sa Varli till tidningen för drygt en vecka sedan. 

Men nu har Täby gått ut med att man går skilda vägar trots allt med Varli. Man skriver följande på sin hemsida:

Täby FC behöver idag meddela att föreningen går skilda vägar med Ranja Varli. Ranja har spelat inledningen av säsongen 23/24 utan avtal. Under försäsongen tränade hon med ambitionen att komma till spel trots en tidigare skada, under sommaren kom klartecken för spel varpå en avtalsdiskussion inleddes parallellt med fortsatt spel i Täby FC.

Klubbchef Alexander Brinkmann om avslutet:

– Det är olyckligt att vi inte lyckades skriva ett avtal inför säsongen trots att vi gärna skulle ha Ranja hos oss och känslan är och var att det var ömsesidigt. Dialogen om avtal upprätthölls dock men vi har i det arbetet inte kunnat hitta en överenskommelse som båda parter är nöjda med. Mot bakgrund av det har vi först prioriterat en retroaktiv lösning för perioden som varit, därefter har en lösning för framtiden inte nåtts.

Ranja Varli har spelat i Täby FC sedan 2015 och spelat 219 tävlingsmatcher och stått för 319 poäng. I föreningen har hon vunnit såväl SM-guld som Champions Cup och med många betydelsefulla insatser och mål bidragit till föreningens framgångar under denna period.

Täby FC vill rikta ett stort tack till Ranja och har för ambition att när tiden är rätt påvisa denna tacksamhet vid lämpligt tillfälle!

Läs mer om turbulensen i Täby här:

Sportchefen får lämna - trots sin starka Silly season

Flera nyckelpersoner har lämnat Täby – nu uttalar sig klubbchefen

Därför lämnade tränaren fyra matcher in på säsongen

Prestigevärvningen lämnade mitt under matchen – sedan bröts avtalet

Sju allsvenska tränare har lämnat/fått gå senaste veckorna


TV: Chrull & Traktorn synar Sveriges VM-trupp

Christian "Chrull" Svensson och Jonas "Traktorn" Hansson snackar upp VM i Singapore: "Hon kan bli viktigaste spelaren för Sverige"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre

Den här artikeln handlar om: