EXTRA
Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Sportchefen får lämna - trots sin starka Silly season

ANNONS

"Abrupt och vemodigt slut" - oväntade beskedet från SSL-klubben.

Robin Anderssons elvaåriga sejour i Täby är över. Trots en otroligt stark Silly season i år med stjärnvärvningar som Hanna Nordstrand, Klara Molin och Matilda Östlund Visén, får Andersson, som nu är sportchef för klubbens dam- och herrlag, lämna sin roll.

– Anledningen som jag och alla andra har fått är att det är en omorganisation och att det då blir personalbrist, säger Robin Andersson till Innebandymagazinet.

Andersson har haft olika roller i Täby genom åren och haft positionen som sportchef sedan 2012. Han har varit med som tränare, bland annat när damlaget tog SM-guld 2018/19, och i maj 2021 anställdes han som sportchef för elit, senior- och juniorverksamheten på heltid.

– Det är ett abrupt och vemodigt slut på elva år. Det är inte mycket mer kan kan känna kring det. När jag säger att jag inte valt det själv så förstår du ju att jag inte tycker det är skitkul.

Vad känner du gentemot Täby och de som tagit beslutet?

– Ingenting. Tycker dem att de är ett bra beslut så tycker de att det är ett bra beslut. Då får det väl vara så, jag kan inte påverka vad någon annan ska tycka.

Du har varit i föreningen som sportchef i elva år. Hur ser du tillbaka på din tid i Täby?

– Oj… bra fråga. Att jämföra Täby idag med var dem var då är inte ens möjligt. Det är en jättefin resa och SM-guldet står såklart väldigt högt upp, när jag var tränare då. Men sedan är det alla människor man fått träffa och alla relationer man skapat som är toppen av saker och ting.


TV: Rasmus Enström till Schweiz - ”Mardröm för Falun"

Magnus Fredriksson: "Jag är övertygad om att Galante Carlström också hänger med på den här resan"


Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre

Du kanske även vill läsa:
Tippar: Så slutar omgång 6 i SSL Dam
Plus Tippar: Så slutar omgång 6 i SSL Dam
Den här artikeln handlar om: