Foto: Adam Troy och Ronny Gunnarsson
Allsvenskan (Dam)

Sju allsvenska tränare har lämnat/fått gå senaste veckorna

ANNONS

Det har varit turbulenta tider de senaste veckorna i damallsvenskan. Inte mindre än fem lag har bytt tränare den senaste tiden.

Igår skrev Innebandymagazinet om att Katrineholm gått skilda vägar med sin tränare Jani Pyykönen och att även Västerås gått skilda vägar med sin tränare Stefan Ekström och att Pyykönen tagit över som ny tränare i just Västerås. Både Katrineholm och Västerås ligger på nedflyttningsplats efter åtta omgångar.

Men Västerås och Katrineholm är inte de enda lagen i västra serien som blivit av med sin tränare. Enligt uppgifter till Innebandymagazinet ska även tabellfyran Bergs IK har blivit av med sin huvudtränare. Tero Ruohonen har inte varit med de tre senaste matcherna och enligt våra uppgifter har han lämnat laget på grund av att det tog för mycket tid att pendla mellan Nyköping och Linköping. 

I östra serien så har även Täbys tränare Fredrik “Figge Olsson” lämnat sitt uppdrag. Han gjorde sin sista match i helgens omgång. Det har ju varit en turbulent tid i både Täbys damlag i SSL och herrlaget i Herr1an. Den mångåriga sportchefen Robin Andersson har bland annat fått lämna sitt uppdrag och flera spelare och tränare i herrlaget har också lämnat. Men turbulensen i föreningen ska inte ligga bakom att Figge slutar utan det är samma anledning som Ruohonen i Berg.

– Det stämmer att jag lämnat men det är inte så dramatiskt. Främsta anledningen är restiden liksom. Visst har det varit lite stökigt nu i höst i Täby men jag vill inte ge mig in i den debatten utan hänvisar till restiden, säger Olsson till Innebandymagazinet. 

I södra serien så har nykomlingarna Olofströms nyanställda tränarduo-lämnat. I förra veckan hade spelarna ett möte och efter det mötet valde Peter Carlsson och Daniel Domeij att lämna laget.

– Igår kväll hade spelarna ett möte med tränarna för det Damallsvenska laget. På mötet gav spelarna tränarna feedback på saker de ville se en förändring på. Efter mötet valde Peter och Daniel att kliva av, som tränare för laget, skriver klubben på sin hemsida

Precis innan denna artikel skulle publiceras blev det också klart att nykomlingarna i södra serien, Fristad, byter tränarstab.

– I samråd med Micael Svensson bryter Fristad GoIF med nuvarande tränarstab för att tillföra ny energi i truppen för ett allvarligt försök att hänga kvar i allsvenskan, skriver laget på sin hemsida och fortsätter:

 – Klubben måste agera för att få till en nytändning och vända den negativa trenden innan avståndet till kvalplatsen blir alltför stort, säger ordförande Magnus Bergenholtz 

Den här artikeln handlar om: