täby fc
Foton: Per Wiklund och Albin Skur
Herr1an

Prestigevärvningen lämnade mitt under matchen – sedan bröts avtalet

ANNONS

William Almlöf berättar varför han lämnade Täby: "Vi har aldrig kommit överens, vi är två helt olika personer"

Den senaste tiden har flera ledare och spelare lämnat Täbys herrar. Sportchefen Robin Andersson fick gå efter den omorganisation som klubben gjorde, kort därefter lämnade huvudtränaren Mikael Öhman självmant.

Sedan säsongstarten så har även tre spelare försvunnit från klubbens lag i Herr1an. Målvakten Stefan Odebring valde att sluta samtidigt som nyförvärvet Joakim Ekerberg har återvänt till Vallentuna.

Den tredje spelaren som försvunnit är William Almlöf. Forwarden, som hämtades in från Linköping, får klassas som en riktig prestigevärvning då han kom med fem raka SSL-säsonger bakom sig.

– Jag skrev på för Täby framförallt för Robin Andersson som alltid hållit kontakten med mig vilket jag uppskattar väldigt mycket. Sen var jag i Täby en kort stund med (Mikael) Öhman vilket fungerade fläckfritt, säger Almlöf till Innebandymagazinet.

Han fortsätter:

– Sedan tog Brinkmann över och då blev det sämre och sämre för mig och för laget. Vi har aldrig kommit överens, vi är två helt olika personer.

Lämnade laget mitt under matchen: “Var trött på hans sätt”

Brinkmann, som hjälpte till i Täbys bås efter att Öhman lämnat, var tränare i Kalmarsund samtidigt som William Almlöf spelade där. Speltiden var stundtals knapp för Almlöf hos Kalmarsund och när han återförenades med Brinkmann i Täby så dröjde det inte länge innan han lämnade klubben.

Faktum är att Almlöf försvann mitt under en match, detta efter andra perioden mot Tullinge på bortaplan.

– Jag lämnade matchen inför tredje perioden, jag var trött på Brinkmann och hans sätt. Jag kom på fel sida om honom redan i Kalmarsund.

– Vi har aldrig kommit överens, vi är två helt olika personer. Jag säger vad jag tycker och har krav och han är tvärtom. Givetvis fungerade det inte denna gången heller och jag valde därför att lämna matchen.

Därefter hade Täby och Almlöf en dialog som resulterade i att hans avtal med klubben bröts. 

Alexander Brinkmann om Almlöfs utspel:

– Av respekt för William Almlöf, Täby FC och mitt uppdrag vill jag inte konfrontera det uttalandet. Däremot kan jag för information säga att vi i Täby FC har hanterat situationen utifrån vår kravbild på spelare som representerar föreningen.

Almlöf fortsätter nu sin karriär i division 3-laget Vaxholm. Täby har i sin tur presenterat en ny huvudtränare i Jonni Persson, vars nya titel blir manager. 

Innebandymagazinet har under fredagen även publicerat intervjuer med Mikael Öhman och Alexander Brinkmann som båda uttalar sig om den senaste tidens händelser.


TV: Chrull & Traktorn synar Sveriges VM-trupp

Christian "Chrull" Svensson och Jonas "Traktorn" Hansson snackar upp VM i Singapore: "Hon kan bli viktigaste spelaren för Sverige"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Fem mål av Rabi Kahlaji när Nyköping slog Täby FC Hässelby avgjorde i förlängningen mot Täby FC Seger för Farsta med 8-6 mot Täby FC Målfest för RA19 borta mot Täby FC Tullinge tog hemmaseger mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: