Växjö IBK vann mot Fristad
Montage
Matchrapport

Ida Åkesson tvåmålsskytt när Växjö IBK vann mot Fristad

ANNONS

Det blev Växjö IBK som vann matchen hemma mot Fristad i Allsvenskan västra/södra dam på lördagen. 6-3 (3-1, 3-1, 0-1) slutade matchen.

Växjö IBK:s tränare Martin Kosarek kommenterade matchen:

– Tycker jag inte att resultatet reflekterar matchen. Fristads hade bra läge att göra flera mål. Vi började lite tungt i benen och kunde inte lira vår innebandy på högstanivån. Även då kunde vi vara produktiva framåt på grund av individuella misstag. I andra perioden var spelbilden bättre men ändå förlorade vi massor av närkamper framförallt i egen zon som vi måste förbättra till nästa match. I tredje delen hade vi matchen under kontroll och kämpade för viktiga tre poäng.

I första perioden var det Växjö IBK som var starkast. Laget vann perioden med 3-1.

Fristad reducerade dock till 4-2 genom Emmy Ryhd tidigt i andra perioden av perioden.

Växjö IBK gjorde dock två mål och gick från 4-2 till 6-2, målen av Ida Åkesson och Tereza Kosarek. De elva minuterna blev direkt matchavgörande. 9.30 in i tredje perioden nätade Fristads Josefin Dahlander på straff och reducerade för Fristad. Men mer än så orkade Fristad inte med.

Växjö IBK har tre segrar och två förluster och 31–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Fristad har en vinst och fyra förluster och 21–31 i målskillnad.

Det här betyder att Växjö IBK ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och Fristad på sjunde plats.

I nästa match möter Växjö IBK Craftstaden borta på lördag 18 november 15.00.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Tungt besked för Lindås – åker ur serien Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: