Partille D1 förlorade mot Craftstaden
Montage
Matchrapport

Efter sju raka segrar i Allsvenskan västra/södra dam tog vinstsviten slut för Partille D1

ANNONS

Matchen mellan hemmalaget Partille D1 och gästande Craftstaden slutade 2-4 (0-1, 0-1, 2-2). Därmed tog Partille D1:s svit med sju raka segrar i Allsvenskan västra/södra dam slut på lördagen. Det var första förlusten i serien för Partille D1.

– Vi mötte ett försvarsinriktat Craftstaden som stod och väntade på halvplan och satsade på kontringar och det gjorde de väldigt bra. Vi var lite mjuka och hade inte timingen i lägena, vi kom liksom lite sent in i de heta situationerna. Trots väldigt markant bollinnehav så lyckades vi inte utnyttja det utan hittade ett sätt att förlora matchen. Det är bara att glömma och gå vidare, nu har vi två derbyn att se fram emot, tyckte Partille D1:s tränare Robert Bodén, efter matchen.

Craftstadens assisterande tränare Johan Magnusson om matchen:

– För det första en grymt skön seger. Ett enormt bra försvarsspel och målvaktsspel skapade en bra grund till vinsten. Vi visar på en stor effektivitet framåt. Återigen ett bevis på gruppens kapacitet och mentala styrka att studsa tillbaka från matchen förra veckan mot Jönköping.

Craftstaden tog ledningen efter 15.14, genom Stina Nilsson på pass av Ellen Eos. Efter 18.04 i andra perioden slog Stina Nilsson till på nytt, på pass av Lisa Sundberg Tisell och gjorde 0-2. Tidigt i tredje perioden av matchen kunde Lina Engström göra 1-2 för Partille D1.

Craftstaden gjorde dock två snabba mål och gick från 1-2 till 1-4, målen av Linnéa Eos och Mathilda Zetterling. Det rycket avgjorde matchen.

Jonna Karlsson reducerade dock för Partille D1 med bara en minut kvar att spela och skapade spänning.

Det här betyder att Partille D1 är kvar i serieledning, och Craftstaden stannar på femte plats, i tabellen.

I nästa match, lördag 18 november, har Partille D1 Lindås borta i Lindås Waves Arena 17.00, medan Craftstaden spelar hemma mot Växjö IBK 15.00.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: