Jönköping förlorade mot Lindås Rasta IBK

Efter sex raka segrar i Allsvenskan västra/södra dam tog vinstsviten slut för Jönköping

Matchen mellan hemmalaget Jönköping och gästande Lindås slutade 3-4 (1-0, 0-2, 2-2). Därmed tog Jönköpings svit med sex raka segrar i Allsvenskan västra/södra dam slut på lördagen.

Lindås tränare Anders Nilsson om matchen:

– En jämn och välspelad match där vi drog det längsta strået men absolut ingen seger vi ber om ursäkt för. En riktig lagseger. Alla tjejerna bidrar och ska ha mycket beröm.

Jönköping tog ledningen efter 13.57, genom Alicia Zälle framspelad av Moa Schönning. Efter 8.46 i andra perioden slog Alice Bengtsson till, och kvitterade för Lindås.

Justina Eliasson gjorde dessutom 1-2 efter 13.36 framspelad av Johanna Hansson.

Lindås startade också tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 1-3-ledning. Men Jönköping svarade och gjorde 2-3.

Därefter var det dock Lindås som avgjorde. Laget gjorde 2-4 med sex minuter kvar att spela genom Alice Bengtsson på pass av Pernilla Hermansson. Jönköping hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 3-4.

För Jönköping gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Lindås är på sjätte plats.

I nästa omgång har Jönköping Olofström borta i Olofströms Sporthall, söndag 19 november 14.00. Lindås spelar hemma mot Partille D1 lördag 18 november 17.00.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström