IBF Dalen vann mot Gimonäs Umeå IF
Montage
Matchrapport

IBF Dalen vann toppmötet mot Gimonäs Umeå med 10-7

ANNONS

IBF Dalen tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Gimonäs Umeå i division 1 Norra herr på torsdagen med 10-7 (2-1, 5-2, 3-4). En viktig seger i toppen av tabellen.

– Otroligt skön seger och tre väldigt viktiga poäng i toppstriden. Vi inleder matchen ganska bra men det är ganska jämt i första perioden. Sedan är vi klart bättre än Guif i den andra perioden som vi är väldigt nöjda med. I den tredje känns det som att vi inleder lite för avslappnat och Guif kommer ut starkt. Vi är tvåa på bollarna defensivt och spelar svårt när vi har den själva. Sedan är det väldigt starkt av oss att efter deras kvittering snäppa upp och gå ifrån målmässigt. Adam Forsman helt otrolig idag med fem mål och en assist måste ju hyllas för sin insats, kommenterade IBF Dalens tränare Gustav Broadhall efter matchen.

Resultatet betyder att andraplacerade IBF Dalen tog femte segern i följd, och att Gimonäs Umeå samtidigt förlorade efter tre segrar i rad.

IBF Dalens Adam Forsman var matchens utropstecken, och stod för hela fem mål.

IBF Dalen startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Oskar Junttila och Max Bergström innan Gimonäs Umeå svarade och gjorde 2-1 genom Viktor Forsell. Även i andra perioden var det IBF Dalen som var starkast. Laget vann perioden med 5-2 och ställningen efter två perioder var 7-3.

I tredje perioden var det i stället Gimonäs Umeå som hade greppet. Laget vann perioden med 3-4 men IBF Dalen kunde hålla undan och vinna matchen med 10-7.

IBF Dalens Ludwig Blomberg hade tre assists. Hannes Sand gjorde tre mål för för Gimonäs Umeå.

Gimonäs Umeå stannar därmed kvar på tredje plats.

Lördag 18 november möter IBF Dalen Vattjom borta 14.00 och Gimonäs Umeå möter Öjebyn hemma 13.00.

Matchrapporter: Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom

Den här artikeln handlar om: