Jemtland Innebandy förlorade mot Gimonäs Umeå IF

Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Gimonäs Umeå avgöra den jämna matchen borta mot Jemtland i division 1 Norra herr. Slutresultatet blev 5-6 (2-1, 1-1, 2-3, 0-1). Johan Eriksson blev matchhjälte för Gimonäs Umeå med sitt mål med bara 43 sekunder kvar i förlängningen.

Jemtland var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-1.

Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 3-2.

1.48 in i tredje perioden nätade Gimonäs Umeås Vincent Rosén framspelad av Linus Andersson och kvitterade för Gimonäs Umeå.

3.12 in i perioden slog Olle Domander-Ivarsson till och gav laget ledningen för Jemtland.

Efter 7.17 slog Hannes Sand till framspelad av Linus Andersson och kvitterade för Gimonäs Umeå.

Efter 8.32 gjorde Johan Eriksson mål återigen på pass av Tobias Sikström och gav Gimonäs Umeå ledningen.

Efter 17.51 nätade Emil Malmrot på nytt framspelad av Henrik Esbjörnsson och kvitterade för Jemtland.

I förlängningen tog det 4.17 innan Gimonäs Umeå avgjorde till 5-6. Matchvinnare för bortalaget blev Johan Eriksson, på pass av Gustaf Rönnholm.

Johan Eriksson gjorde fyra mål för Gimonäs Umeå.

Jemtland har fem förluster och 17–34 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Gimonäs Umeå har tre vinster och två förluster och 40–25 i målskillnad. Det här var Gimonäs Umeås tredje uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Jemtland på tionde plats i tabellen, och Gimonäs Umeå är på femte plats.

I sista matchen möter Gimonäs Umeå Vattjom hemma på söndag 10 mars 16.30.

Matchrapporter: Timrå tog hemmaseger mot Jemtland Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland Målfest för Gimonäs Umeå hemma mot Kiruna AIF Förlust för Gimonäs Umeå mot Öjebyn med 6-7