Bergnäsets AIK förlorade mot IBF Dalen

Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset

Spelarna i IBF Dalen har all anledning att fira efter 24-3 (4-1, 11-2, 9-0) på bortaplan mot Bergnäset. Det betyder nämligen att IBF Dalen har säkrat seriesegern i division 1 Norra herr. Bergnäset slutar på elfte plats i tabellen.

– En väldigt gedigen insats där vi i de två sista perioderna visar att vi är seriens bästa lag. Forsman ska såklart hyllas för sina tio poäng idag men framförallt för en otroligt imponerande säsong totalt sett. Värdig vinnare av poängligan och i mina ögon seriens bäste forward, kommenterade IBF Dalens tränare Gustav Broadhall.

Adam Forsman var den stora snackisen, som stod för hela sju mål för IBF Dalen.

IBF Dalen hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 9.01 genom Philip Da Rocha Eriksson, och gick upp till 0-2 innan Bergnäset svarade.

Innan perioden var över hade IBF Dalen ryckt åt sig ledningen med 4-1. IBF Dalen var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med hela 2-11 och ställningen efter två perioder var 3-15.

IBF Dalen fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 24-3. Målen i sista perioden gjordes av Adam Forsman, som gjorde fyra mål, Oskar Junttila, som gjorde två mål, Ludwig Blomberg, som gjorde två mål, och Pontus Burman.

IBF Dalens Adam Forsman stod för tio poäng, varav sju mål, Oskar Junttila gjorde fyra mål och två assist, Filip Sandström gjorde två mål och spelade fram till fyra mål, Pontus Burman gjorde fyra mål och spelade dessutom fram till två mål, Ludwig Blomberg gjorde tre mål och två assist, Anton Wikner gjorde ett mål och två assist och Rasmus Nyback gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

Bergnäset har en vinst och fyra förluster och 13–49 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IBF Dalen har fem vinster och 72–25 i målskillnad.

Matchrapporter: Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom Klar seger för Thorengruppen 2 – vann med 9-4 mot Bergnäset IBF Dalen ny serieledare efter seger mot Timrå