Gimonäs Umeå IF vann mot Vattjoms IK

Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom

Det blev seger med 8-7 (0-3, 6-2, 2-2) för Gimonäs Umeå mot Vattjom på söndagen i division 1 Norra herr. Med det tog hemmalaget en skön revansch, då Vattjom vann senaste mötet lagen emellan med hela 12-5.

Segern var Gimonäs Umeås fjärde på de senaste fem matcherna.

Vattjom spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Isak Timan och ett mål av Filip Göthe i mitten av perioden. I andra perioden var det i stället Gimonäs Umeå som hade övertaget. Laget vann perioden med 6-2 och ställningen efter två perioder var 6-5.

Tredje perioden slutade 2-2 och Gimonäs Umeå vann matchen med 8-7.

Gustaf Rönnholm gjorde ett mål för Gimonäs Umeå och spelade dessutom fram till fem mål och Hannes Sand gjorde fyra mål. Sondre Molander/nymo stod för tre poäng, varav ett mål för Vattjom.

Det här var Gimonäs Umeås fjärde uddamålsseger den här säsongen.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Gimonäs Umeå slutar på tredje plats, och Vattjom på femte plats.

Matchrapporter: Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom Målfest för Gimonäs Umeå hemma mot Kiruna AIF