IBF Dalen vann mot Vattjoms IK

IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom

IBF Dalen är nu serieledare i division 1 Norra herr efter seger, 14-6 (7-1, 5-2, 2-3), hemma mot Vattjom. IBF Dalen leder serien en poäng före Öjebyn. Vattjom ligger på tredje plats i tabellen.

– En match där vi startar otroligt starkt och gör en väldigt bra första period. Den andra perioden fortsätter vi att trumma på och är fortsatt det klart starkaste laget på banan. I den tredje blir vi lite bekväma och kommer inte upp i samma intensitet som de två föregående. En väldigt bra match totalt sett där de första två perioderna är det som ger oss en säker trea, kommenterade IBF Dalens tränare Gustav Broadhall.

I och med detta har IBF Dalen hela sex raka segrar i division 1 Norra herr, och har tio raka segrar på hemmaplan.

I första perioden var det IBF Dalen som var starkast. Laget vann perioden med hela 7-1.

IBF Dalen var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 5-2 och ställningen efter två perioder var 12-3.

Efter 5.50 av matchen kunde Anton Sjölund göra 12-4 för Vattjom.

IBF Dalen gjorde dock två snabba mål i tredje perioden och gick från 12-4 till 14-4, målen av Adam Forsman och Pontus Burman, och punkterade matchen.

Philip Forsberg och Anton Sjölund reducerade förvisso, men närmare än 14-6 kom inte Vattjom. IBF Dalen tog därmed en stabil seger.

Adam Forsman gjorde två mål för IBF Dalen och tre målgivande passningar, Oskar Junttila stod för två mål och två assists, Philip Da Rocha Eriksson gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål, Ludwig Blomberg gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål, Pontus Burman gjorde två mål och ett målgivande pass och Max Bergström gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

IBF Dalen har en stark form med fem segrar och 62–30 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vattjom har tre vinster och två förluster och 44–33 i målskillnad.

Söndag 3 mars 16.00 spelar IBF Dalen hemma mot Härnösand.

Matchrapporter: Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom