IBF Dalen vann mot IBK Härnösand

IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand

Det blev 12-4 (3-0, 4-2, 5-2) hemma för IBF Dalen mot Härnösand i söndagens match. Därmed är laget serieledare i division 1 Norra herr, en poäng före Öjebyn, efter 21 spelade matcher. Härnösand ligger på nionde plats i tabellen.

– En väldigt stabil insats idag där det aldrig är något större snack om var poängen ska hamna. Kul att fortsatt vara i serieledning, nu går vi för seriesegern i sista omgången för att få hemmaplansfördel inför kvalet, tyckte IBF Dalens tränare Gustav Broadhall, efter matchen.

Därmed har IBF Dalen vunnit sju matcher i rad i division 1 Norra herr, och har elva raka segrar på hemmaplan.

IBF Dalen spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Adam Forsman, Noah Mauree och Philip Da Rocha Eriksson. Det var bara början för IBF Dalen. IBF Dalen hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.40 genom Filip Sandström, och gick upp till 6-0 innan Härnösand kom tillbaka och reducerade till 6-2.

Innan perioden var över hade IBF Dalen ryckt åt sig ledningen med 7-2. IBF Dalen startade också tredje perioden bäst. Laget gick från 7-2 till 9-2. Härnösand fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock IBF Dalen som drog ifrån igen. Laget gjorde tre mål på fem minuter till 12-3. Härnösand hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 12-4.

Filip Sandström gjorde fyra mål för IBF Dalen och ett målgivande pass, Oskar Junttila hade tre assists, Adam Forsman stod för två mål och ett assist och Philip Da Rocha Eriksson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

I nästa match möter IBF Dalen Bergnäset borta och Härnösand möter Thorengruppen 2 hemma. Båda matcherna spelas söndag 10 mars 16.30.

Matchrapporter: Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom Helmer Svedberg stor matchhjälte när Härnösand vann