Huddinge IBS förlorade mot Telge SIBK

Storseger för Telge SIBK borta mot Huddinge IBS

Telge SIBK hade en riktig målfest när man besegrade Huddinge IBS borta i Fleminghallen i Allsvenskan västra/södra dam. Telge SIBK vann med hela 12-1 (5-1, 3-0, 4-0).

Telge SIBK:s tränare Martin Stockhult tyckte så här om matchen:

– En match som vi tar tag i från första början och sedermera styr hela vägen till slutsignalen. En prestation där återigen alla stämplar in, visar en fin ödmjukhet genom hela matchen både med och utan boll samt att våra spelare som ska göra det framåt också gör det.

Resultatet betyder att fjärdeplacerade Telge SIBK tog femte segern i följd, och att Huddinge IBS samtidigt förlorade efter tre segrar i rad.

Snackisen var Therese Gustafsson – som gjorde hela fem av Telge SIBK:s mål.

Telge SIBK tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.44 genom Ebba Andersson, och gick upp till 0-3 innan Huddinge IBS svarade.

Innan perioden var över hade Telge SIBK ryckt åt sig ledningen med 5-1. Telge SIBK startade andra perioden bäst och gick från 1-5 till 1-8 genom två mål av Therese Gustafsson och ett mål av Jennifer Ekman. Det skulle komma mer från Telge SIBK. Telge SIBK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 12-1. Målen i sista perioden gjordes av Therese Gustafsson, som gjorde tre mål, och Ella Lindström.

Telge SIBK:s Therese Gustafsson stod för sex poäng, varav fem mål, Jennifer Ekman gjorde två mål och spelade fram till fyra mål och Ester Persson gjorde ett mål och två assist.

För Huddinge IBS gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i serien.

Lördag 11 november 13.00 spelar Huddinge IBS borta mot Skoghall. Telge SIBK möter Katrineholm hemma i Västergård Arena söndag 12 november 14.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1