Lidköping IBK förlorade mot Bergs IK
Montage
Matchrapport

Stark seger för Berg i toppmatchen mot Lidköping

ANNONS

Det var två topplag som möttes i division 1 Mellersta herr på söndagen. Och det slutade med seger för bortalaget Berg, som besegrade Lidköping med 9-7 (3-0, 3-4, 3-3).

– Berg är bättre än oss idag. Vi kommer inte upp i vår högsta nivå tillräckligt långa stunder av matchen och då blir det svårt att slå dem, kommenterade Lidköpings tränare Jonas Olsson efter matchen.

Bergs lagledare Anton Nydén:

– En rolig match att följa kan jag tänka mig. Intensivt, mycket mål och spelmässigt jämnt hela matchen. Vi startar period 2 och 3 alldeles för dåligt då blir det snabbt match av det. Men vi gör en stark laginsats och krigar för varandra in i slutet, jätteskönt. Vi har haft många tongivande spelare borta under de tre senaste matcherna mot tufft motstånd, och tar ändå 7 av 9 poäng. Grymt jobbat av all grabbarna!

Segern var Bergs sjunde på de senaste åtta matcherna.

Berg spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Lucas Karlsson, Oliver Liedberg och Jonathan Sjöstrand. I andra perioden var det i stället Lidköping som hade övertaget. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 4-6.

Tredje perioden slutade 3-3 och Berg vann matchen med 9-7.

Oliver Liedberg gjorde två mål för Berg och två assist och Lucas Karlsson stod för fyra poäng, varav tre mål. Mattias Olausson gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål för Lidköping och Oscar Garyd gjorde två mål och totalt fyra poäng.

Lidköping stannar därmed på tredje plats, och Berg toppar fortfarande tabellen.

Lördag 18 november 17.00 spelar Lidköping borta mot Örebro Innebandy. Berg möter IBF Norrköping hemma i Ljungsbro Sporthall fredag 17 november 19.40.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping

Den här artikeln handlar om: