Surahammars IBF vann mot IBK Lidköping

Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping

Det var lika efter 60 minuter efter en sen kvittering av Surahammars Marcus Jonsson, och i förlängningen kunde Surahammar avgöra den jämna matchen hemma mot Lidköping i division 1 Mellersta herr genom Jonas Engström efter 20. 50. Slutresultatet blev 5-4 (1-2, 0-2, 3-0, 1-0).

– Vilken moral detta gäng visar! Underläge med 1-4 inför sista och vi säger till varandra i paus att vi ska göra det vi kan och så får vi se hur långt det räcker. Sen med en smakstart av tredje när planens gigant smäller dit 2 mål på första 7 sekunderna i 3:e så är vi ju med igen. Vi krigar och så löser det sig, och nu när Västerås vann mot Skövde så säkrades nytt division 1-kontrakt. Forza Sura IBF, kommenterade Surahammars huvudtränare Richard Schlugi.

Jonas Engström slog till efter bara 50 sekunder i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Lidköping med hela 15-7.

Lidköping tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Joel Flensén på pass av Oscar Garyd.

Surahammar kvitterade till 1-1 efter 14.14, när Simon Eleholm slog till framspelad av Marcus Kaipainen.

Lidköping tog ledningen på nytt efter 14.25, när Oscar Garyd hittade rätt framspelad av Gustav Jonsson.

Lidköping gjorde två mål i andra perioden och gick från 1-2 till 1-4, målen av Gustav Jonsson och Joel Flensén.

Efter 20.07 av perioden kunde Simon Eleholm och Simon Eleholm göra både 2-4 och 3-4 för Surahammar. Laget kvitterade till 4-4 med 1.05 kvar att spela genom Marcus Jonsson på pass av Simon Eleholm.

Surahammar avgjorde matchen med -1.10 kvar att spela genom Jonas Engström framspelad av Isak Söderberg. Därmed hade Surahammar vänt matchen.

Simon Eleholm gjorde tre mål för Surahammar och ett målgivande pass.

Förlusten var Lidköpings tredje uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Surahammar på sjunde plats i tabellen, medan Lidköping är på sjätte plats.

På lördag 9 mars 12.30 spelar Surahammar borta mot Berg, och Lidköping hemma mot Linköping.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping Linköping fortsätter skörda segrar hemma – vann med 9-5 mot Surahammar