Bergs IK vann mot Surahammars IBF
Montage
Matchrapport

Målfest för Berg hemma mot Surahammar

ANNONS

Det blev en riktig storseger för Berg mot Surahammar hemma i division 1 Mellersta herr. Matchen slutade 19-9 (6-2, 4-6, 9-1).

– En härlig genomkörare inför kommande kval. Vi ville göra minst 6 mål framåt för att nå 200 gjorda mål under säsongen, vilket löste sig galant. Sen är det en riktigt onödig dipp i andra, där vi inte alls är påkopplade i försvaret. Men det blir så ibland när matchen i sig inte betyder något. Men vi går in i kvalet med en riktigt bra känsla och en härlig stämning i truppen, tyckte Bergs lagledare Anton Nydén, efter matchen.

Surahammars huvudtränare Richard Schlugi tyckte så här om matchen:

– 9 mål mot seriesegrarna är bra, mindre bra med 19 insläppta. En bra andraperiod.

Riktigt bra var Lucas Karlsson, som stod för hela sex mål för Berg.

I första perioden var det Berg som var starkast. Laget vann perioden med 6-2.

Surahammar hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 4-6 och ställningen efter två perioder var 10-8.

Berg tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.15 genom Petter Alm, och gick upp till 13-8 innan Surahammar svarade.

Slutresultatet blev 19-9 i Bergs favör.

Bergs Lucas Karlsson stod för sex mål och två assists, Oliver Liedberg gjorde ett mål och spelade dessutom fram till fem mål, Adam Hjalmarsson gjorde tre mål och tre målgivande passningar, Petter Alm gjorde tre mål och ett målgivande pass, Adam Zetterström gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål och Linus Linder gjorde två mål och ett målgivande pass. Jack Kvist gjorde två mål och spelade fram till två mål, Alexander Schlugi gjorde ett mål och två assist och Albin Nordkvist gjorde två mål och en assist för Surahammar.

Berg har tre segrar och två förluster och 56–32 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Surahammar har två vinster och tre förluster och 33–44 i målskillnad.

Serien är nu färdigspelad. Berg slutar på första plats, och Surahammar på sjunde plats. Berg är därmed klart för Allsvenskan.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping Linköping fortsätter skörda segrar hemma – vann med 9-5 mot Surahammar

Den här artikeln handlar om: