Katrineholm vann mot Västerås IBS

Efter förlustraden: Seger igen för Katrineholm – 9-8 mot Västerås IBS

Inför matchen hade laget fyra förluster i rad i Allsvenskan västra/södra dam. Hemma mot Västerås IBS bröts den tuffa sviten för Katrineholm. Det blev 9-8 (5-2, 3-1, 1-5) i matchen på lördagen.

I första perioden var det Katrineholm som var starkast. Laget vann perioden med 5-2.

Katrineholm var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 8-3.

I tredje perioden var det i stället Västerås IBS som hade kommandot. Laget vann perioden med 1-5 men Katrineholm kunde hålla undan och vinna matchen med 9-8.

Sophia Mangs gjorde ett mål för Västerås IBS och tre assist. Angelica Högberg hade tre assists för Katrineholm, Tilda Lilja gjorde två mål och totalt tre poäng och Ebba Myllyvainio stod för tre poäng, varav två mål.

Det här betyder att Katrineholm ligger kvar på sjätte plats i tabellen, och Västerås IBS på sjunde plats.

Söndag 12 november 14.00 spelar Katrineholm borta mot Telge SIBK. Västerås IBS möter Bergs IK hemma i Mälarenergi Arena lördag 11 november 16.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall