Artikelfoto: Marcus Vilson/mphotos.se och innebandy.tv
Allsvenskan södra

Här räddar målvakten en zorrostraff: "På fotbollsmanér"

Olle Jonsson stoppade en zorrostraff i helgen när hans Lillån mötte Nilsby.

Zorrostraffar har tidigare bedömts vara mer eller mindre omöjliga att stoppa för målvakter. Vi har dock fått se några burväktare stoppa försök till zorrostraffar genom åren och under helgen var det dags igen.

I allsvenskan södra så tog Lillån emot Nilsby och de sistnämnda tilldömdes en straff i början andra perioden, vid ställningen 3-1. Andreas Hoke klev fram och försökte zorra in bollen men Lillåns målvakt Olle Jonsson stod i vägen. Lillån vann sedan matchen med 12-1.

Du kan se straffen i spelaren ovan.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Revansch och tre poäng för Lillån IBK Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen