Vaksala SK IBK vann mot Björklinge BK

Tung förlust för Björklinge på bortaplan mot Vaksala

Björklinge hade en riktigt tung match borta mot Vaksala, och förlorade med hela 1-6 (0-2, 1-2, 0-2) i division 1 västra Svealand herr.

Vaksala spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Gabriel Oredsson, Hugo Svensson och Patrik Jansson. Efter 9.53 i andra perioden ökade Vaksala på till 4-0, återigen genom Gabriel Oredsson.

Efter 11.43 av perioden kunde Mattias Jansson göra 4-1 för Björklinge. Vaksala fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Martin Hallén Almroth och Olle Hedfors.

I tabellen innebär det här att Vaksala nu leder serien. Björklinge är på åttonde plats.

I nästa omgång har Björklinge LI20 IBF borta i Leksandshallen, lördag 28 oktober 15.00.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge Tre poäng för Kais Mora hemma mot Vaksala