Kais Mora vann mot Vaksala SK IBK
Montage
Matchrapport

Tre poäng för Kais Mora hemma mot Vaksala

ANNONS

Hemmalaget Kais Mora tog hem de tre poängen efter seger mot Vaksala i division 1 västra Svealand herr. 8-6 (2-2, 4-2, 2-2) slutade matchen på söndagen.

– Jag tycker att vi gör en riktigt bra match sett över 3 perioder och vi rullar på 3 femmor hela matchen och gör det riktigt bra. Vi gjorde några förändringar i andra och det vart bra resultat av det, men som sagt tycker att alla femmor bidrar till en riktigt bra match. Och den här gången lyckas vi stänga matchen och inte tappa på slutet. Så det var en riktigt skön och viktig seger för oss. Vi hyllar kollektivet idag men var många som gjorde det riktigt bra, kommenterade Kais Moras ass tränare Mattias Holmström.

Vaksala tog ledningen efter 7.04, genom Jesper Karevaara framspelad av Tom Söderling.

Vaksala ökade ledningen till 0-2 efter 13.30, när Simon Alm hittade rätt på pass av Melvin Alm Mendoza.

Efter 13.34 i första perioden nätade Martin Sjödin, på pass av Alvin Karlgren och reducerade åt Kais Mora.

Kais Mora kvitterade till 2-2 efter 19.14, genom Max Junell-Simonsson framspelad av Oliver Collin.

I andra perioden var det Kais Mora som var starkast. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 6-4.

Kais Mora startade tredje perioden bäst. Laget gick från 6-4 till 7-4. Men Vaksala svarade och gjorde 7-5.

Därefter var det dock Kais Mora som avgjorde. Laget gjorde 8-5 med tre minuter kvar att spela genom Martin Sjödin på pass av Erik Kronberg. Vaksala hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 8-6.

Daniel Simons-Pettersson och Alvin Karlgren gjorde två mål och två assist var för Kais Mora. Vaksalas Melvin Alm Mendoza stod för tre poäng, varav två mål för Vaksala.

Med tre omgångar kvar är Kais Mora på fjärde plats i tabellen, och Vaksala är på tredje plats.

Kais Mora tar sig an IBK Hudik i nästa match borta lördag 24 februari 15.00.

Matchrapporter: Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8 Tre poäng för Kais Mora hemma mot Vaksala

Den här artikeln handlar om: