Björklinge BK förlorade mot Runsten
Montage
Matchrapport

Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge

ANNONS

Det blev en riktigt spännande match när Björklinge mötte Runsten i division 1 västra Svealand herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där Runsten var starkast, och segerresultatet blev därmed 5-4 (2-1, 2-1, 0-2, 1-0). Erik Wilhelmsson blev matchhjälte för Runsten med sitt mål i förlängningen.

– Vi kommer inte upp i tillräckligt bra nivå tycker jag idag, stundtals spelar vi fint anfallsspel men Runsten var hetare än oss idag helt klart, kommenterade Björklinges tränare Markus Nordlindh efter matchen.

Runstens tränare Johan Haglund tyckte så här om matchen:

– Vi gör en bra match men de är duktiga inviduellt och gör mål. Jag tycker ändå vi kämpar och inte ger upp. Starkt ändå att orka ladda om och ta sista halmstrået i sudden. Vi är fortfarande med i jakten om en division 1plats. Vinst mot Saik i nästa match och sen kan det bli en målskillnads affär i sista matchen. Vi ska kämpa till slutet, det har vi lovat varandra!

Runsten startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Alex Schröder och Jesper Persson innan Björklinge svarade och gjorde 2-1 genom Simon Gustafsson. Efter 8.04 i andra perioden slog Mattias Jansson till, på pass av Markus Magnusson och kvitterade för Björklinge.

Runstens Joakim Rollén gjorde 2-3 efter 14.07 framspelad av Julius Ferner.

Joakim Rollén gjorde dessutom 2-4 efter 19.36 framspelad av Alex Schröder.

4.19 in i tredje perioden slog Mattias Jansson till återigen på pass av Simon Gustafsson och reducerade för Björklinge.

Efter 6.01 nätade Mattias Jansson ännu en gång framspelad av Aleksander Ottosson Hjorthaug och kvitterade för Björklinge.

I förlängningen tog det 1.14 innan Runsten avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Erik Wilhelmsson, framspelad av Sixten Lind.

Björklinges Mattias Jansson gjorde tre mål.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Björklinge med 35–26 och Runsten med 24–26 i målskillnad. Det här var Björklinges tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Runstens sjätte uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Björklinge på sjunde plats i tabellen, medan Runsten är på nionde plats.

I nästa omgång har Björklinge Rasbo borta i Hall 2000, fredag 1 mars 19.00. Runsten spelar hemma mot Sandvikens AIK söndag 3 mars 16.00.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge

Den här artikeln handlar om: