Hälsinggården vann mot Vaksala SK IBK

Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala

Hälsinggården vann på hemmaplan mot Vaksala i division 1 västra Svealand herr med klara 9-4 (1-2, 3-1, 5-1). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Vaksala vann med 8-6.

– Idag gör vi en väldigt bra innebandymatch. Vinner bollen över hela banan, jobbar hårt för varandra och sätter våra lägen. Stort plus till laginsatsen och Katten Janson i mål, kommenterade Hälsinggårdens lagledare Joel Nordström efter matchen.

Första perioden var jämn. Hälsinggården inledde bäst och tog ledningen genom Colin Holm efter 6.40, men Vaksala kvitterade genom Patrik Jansson. Och Vaksala hann också ta ledningen, genom Christoffer Andersson. I andra perioden var det i stället Hälsinggården som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Hälsinggården var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 5-1 och matchen med 9-4.

Ciya Hajo gjorde två mål för Hälsinggården och spelade dessutom fram till ett mål och Jesper Rosendahl stod för ett mål och två assists.

Hälsinggården har två segrar, en oavgjord och två förluster och 33–28 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vaksala har två vinster och tre förluster och 22–30 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Hälsinggården på nionde plats i tabellen, och Vaksala är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Hälsinggården är IBK Hudik. Lagen möts lördag 2 mars 13.45 i Lugnet.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala Tre poäng för Kais Mora hemma mot Vaksala Förlängningsavgörande när Hälsinggården föll mot Alunda