Björklinge BK förlorade mot IBF Borlänge
Montage
Matchrapport

IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan

ANNONS

IBF Borlänge har spelat bra i division 1 västra Svealand herr, och är nu klart för kval till Allsvenskan. Det efter seger på söndagen, 3-2 (2-0, 1-2, 0-0), på bortaplan mot Björklinge.

– Vi gör en bra första period där vi har bra kontroll på matchen för att i andra tappa lite samtidigt som BBK steppar upp. Vi avslutar ändå andra perioden bra och hänger en kasse som sedan blir matchavgörande då sista perioden slutar 0-0. Bollen studsade rätt i lite andra matcher vilket gör att vi nu är klara för allsvenskt kval. Kul att säsongen lever ett tag till, kommenterade IBF Borlänges tränare Pelle Pettersson.

Björklinges tränare Markus Nordlindh:

– Konstig match, gällde att ha koll på andra matcher samtidigt. Vi gör det helt okej men Borlänge är ett bra lag som förtjänade segern.

Markus Nalen stod för IBF Borlänges avgörande mål 18.25 in i andra perioden.

Segern var IBF Borlänges fjärde på de senaste fem matcherna.

I början av matchen var IBF Borlänge starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Jonathan Sundberg och Oskar Backlund. Efter 2.19 i andra perioden nätade Ludvig Bosk, framspelad av Malte Holmes och reducerade åt Björklinge.

Pontus Gustavsson gjorde dessutom 2-2 efter 10.09 på pass av Malte Holmes.

IBF Borlänges Markus Nalen gjorde 2-3 efter 18.25 på pass av Rickard Jadewall.

Tredje perioden blev mållös, och IBF Borlänge höll i sin 3-2-ledning och vann.

Det här var Björklinges fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även IBF Borlänges fjärde uddamålsseger.

Resultaten i sista omgången innebär att Björklinge slutar på sjunde plats och IBF Borlänge på andra plats. Noteras kan att IBF Borlänge sedan den 10 februari har avancerat fyra placeringar i tabellen.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge

Den här artikeln handlar om: