Rasbo vann mot Björklinge BK

Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo

Björklinge blev besegrade av Rasbo på bortaplan i division 1 västra Svealand herr, där matchen på fredagen slutade 9-6 (3-2, 3-1, 3-3).

– Vi möter ett bra lag på bortaplan, en svår match, men vi sliter hårt och gör det riktigt bra i stora delar av matchen. Men vi saknar skärpan framför kassen där målen görs liksom. Surt, kommenterade Björklinges tränare Markus Nordlindh efter matchen.

I första perioden var det Rasbo som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

Även i andra perioden var det Rasbo som var starkast. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 6-3.

Tredje perioden slutade 3-3 och Rasbo vann matchen med 9-6.

Rasbos Joakim Alvinder stod för tre mål och två assists. Simon Gustafsson gjorde ett mål och spelade fram till två mål för Björklinge.

Med en omgång kvar är Rasbo på andra plats i tabellen, medan Björklinge är på sjunde plats. Ett fint lyft i tabellen för Rasbo som så sent som den 24 februari låg på sjätte plats.

I sista matchen möter Björklinge IBF Borlänge hemma på söndag 10 mars 12.30.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge