Foto: Tomas Brandt Wangel
Allsvenskan norra/östra

Spännande Umeåderby i Allsvenskan fick sent avgörande

ANNONS

IBF Dalen hade skrällvarning på gång men då klev Moa Kareståhl fram och punkterade matchen för RIG.

IBK Dalen och RIG Umeå slåss om seriesegern i Allsvenskan Norra. Igår var det nära att Dalen fick hjälp i den kampen av sitt andra lag IBF Dalen som också spelar i samma serie. 

Matchen mellan IBF Dalen och RIG Umeå stod länge och vägde och det var först i slutet av matchen som RIG Umeå kunde säkra segern genom Moa Kareståhl. Med två minuter kvar att spela gjorde hon 4-2 på straff och en minut senare gjorde hon även 5-2 i öppen bur. 

–  En jämn match där vi har tillräckligt med chanser för att vinna, men inte riktiga skärpan. Tråkigt avslut på matchen, där vi har hugg men slarvar bort den, säger Dalens tränare Tomas Andersson till Innebandymagazinet.

Livia Svartvadet fastställde slutresultatet 6-2 med drygt 30 sekunder kvar att spela och RIG tog sin femte seger för säsongen. Just nu ligger RIG på en andra plats en poäng bakom IBK Dalen. Men då har IBK inte spelat sin match denna omgång än. 

– En seger med 6-2 som på papperet ser säker ut men var allt annat. Även om vi för spelet är Dalen farliga i sitt kontringsspel och matchen är jämn målmässigt. Först med några minuter kvar av matchen gör vi 4-2 på straff och då tappar Dalen energi och vi tillåts göra två mål till innan matchen är över. Dalen gör en bra match och det krävs både tur och skicklighet från vår sida för att vinna matchen, säger RIGs tränare Torbjörn Sjögren till Innebandymagazinet.

Se alla målen från matchen i klippet ovan. 

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå

Den här artikeln handlar om: