Gamla Stan IBK förlorade mot RIG Umeå IBF

Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan

RIG Umeå vann borta mot Gamla Stan i Allsvenskan norra/östra dam med 7-6. Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Livia Svartvadet gjorde 6-6 och Vera Roos en minut senare gjorde 6-7 i sista perioden.

– Blir en onödigt jämn match. Vi spelar stundtals bra och skapar fina lägen, men Gamla Stan spelar effektivt framåt och krigar hårt i försvaret. Kändes som om vi inte var helt påkopplade idag och då blir det svårt mot ett sådant bra lag som Gamla Stan. Vi reder dock ut det till slut och det är starkt att vända matchen sista minuterna, kommenterade RIG Umeås tränare Torbjörn Sjögren.

Gamla Stans tränare Peder Lundström:

– Vi gör nog säsongens bästa match idag. Vi står upp bra och ger RIG Umeå en riktig utmaning. De spelar på 2 femmor stora delar av matchen och det säger en del om vår insats idag, sedan är det jäkligt surt att inte få med sig någon poäng.

Segermålet för RIG Umeå stod Vera Roos för med bara 36 sekunder kvar av matchen.

I första perioden var det RIG Umeå som var starkast. Laget vann perioden med 1-2.

I andra perioden var det i stället Gamla Stan som hade greppet. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-4.

4.29 in i tredje perioden nätade Gamla Stans Lina Eriksson på pass av Emelie Engström och gav laget ledningen för Gamla Stan.

5.29 in i perioden slog Vera Roos till återigen framspelad av Klara Roos och kvitterade för RIG Umeå.

Efter 13.04 nätade Martine Wikberg ännu en gång på pass av Emelie Engström och gav Gamla Stan ledningen.

RIG Umeå kvitterade till 6-6 med 1.29 kvar att spela på nytt genom Livia Svartvadet på pass av Vera Roos.

Laget avgjorde matchen med 36 sekunder kvar att spela på nytt genom Vera Roos framspelad av Klara Roos. Därmed hade RIG Umeå vänt matchen.

RIG Umeås Vera Roos stod för fem poäng, varav tre mål och Klara Roos hade tre assists. Emma Bäcklund gjorde tre mål för Gamla Stan.

Gamla Stan har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 22–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan RIG Umeå har fyra vinster och en förlust och 45–21 i målskillnad. Det här var Gamla Stans tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även RIG Umeås fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att Gamla Stan slutar på sjunde plats, och RIG Umeå på andra plats. RIG Umeå är klart för kvalspel.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå