Umeå City IBK vann mot IBF Dalen

IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City

IBF Dalen tvingas kvala för att inte åka ur Allsvenskan norra/östra dam. Det blev klart efter förlust, 3-4 (1-0, 0-3, 2-1), på bortaplan mot Umeå City.

Ida Gatugård slog till med bara 18 sekunder kvar av matchen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

IBF Dalen tog ledningen efter sex minuters spel, genom Fanny Lindgren på pass av Linnea Berg. Umeå City vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 0-1 till 3-1 i andra perioden inom bara 5.43. IBF Dalen reducerade och kvitterade till 3-3 genom Moa Kruuka och Tora Dahlberg i tredje perioden. Det sista målet kom med 46 sekunder kvar att spela.

Umeå City kunde dock avgöra till 4-3 med 18 sekunder kvar av matchen genom Ida Gatugård.

Umeå City har en seger, en oavgjord och tre förluster och 18–47 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IBF Dalen har två vinster och tre förluster och 17–23 i målskillnad. Förlusten var IBF Dalens fjärde uddamålsförlust.

Resultaten i sista omgången innebär att Umeå City slutar på sjätte plats och IBF Dalen på femte plats.

Matchrapporter: IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City Örnsköldsvik IBF hade målfest borta mot IBF Dalen