IBK Luleå förlorade mot RIG Umeå IBF

Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå

Det blev 7-3 (2-0, 4-1, 1-2) borta mot IBK Luleå på lördagen och därmed också den fjärde raka segern i Allsvenskan norra/östra dam för RIG Umeå. Det innebär också att IBK Luleå åkte på 17:e raka förlusten.

– Vi gör en bra match över 60 minuter. RIG har mest boll men i heta chanser under matchen är det ganska jämnt. Deras spelskickligt mot vår kämpaglöd ger en rättvis seger till de men vi gör det väldigt bra, kommenterade IBK Luleås tränare Roger Ehlin.

RIG Umeås tränare Torbjörn Sjögren:

– Luleå var piggare än oss i starten. Vi lyckades göra ett ryck målmässigt i andra perioden. Luleå gjorde det svårt för oss hela matchen - de vann många dueller och stod upp bra i spelet. Starkt av oss att vinna trots att Luleå vann rättvist sista perioden.

I början av matchen var RIG Umeå starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Alva Törnros och Meja Josbrant. RIG Umeå hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.43 genom Sophia Ryttergaard, och gick upp till 0-5 innan IBK Luleå svarade.

Till slut blev det 1-6 till RIG Umeå. IBK Luleå reducerade dock till 2-6 genom Felicia Démery Edin tidigt i tredje perioden av matchen.

RIG Umeå ökade ledningen till 2-7, på nytt genom Sophia Ryttergaard efter 7.18.

Hanna Aho Heikkilä reducerade förvisso, men närmare än 3-7 kom inte IBK Luleå. RIG Umeå tog därmed en stabil seger.

RIG Umeås Moa Kareståhl stod för tre poäng, varav ett mål. Caroline Nordqvist gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för IBK Luleå.

Med två omgångar kvar är IBK Luleå sist i serien, och RIG Umeå är på andra plats.

Nästa motstånd för IBK Luleå är Umeå City. Lagen möts söndag 10 mars 13.00 i Kronanhallen. RIG Umeå tar sig an IBK Dalen hemma tisdag 12 mars 19.45.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå