RIG Umeå IBF förlorade mot IBK Dalen
Montage
Matchrapport

IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå

ANNONS

Nu är det klart. IBK Dalen är seriesegrare i Allsvenskan norra/östra dam. Det efter seger mot RIG Umeå borta i Umeå Energi Arena med 6-5 (1-2, 2-2, 3-1). I och med resultatet är IBK Dalen på tillräckligt avstånd till RIG Umeå i tabellen, och kan därför fira seriesegern. RIG Umeå ligger på andra plats i tabellen.

– En riktigt rolig match med högt tempo och mycket kamp där ute. Precis som det alltid blir mot RIG. Skulle väl inte sammanfatta matchen som så välspelad men mycket närkamper och vilja var det ute på planen idag från båda lagen. Vi tar framförallt med oss jobbet vi gör för varandra idag, där vi framförallt i den tredje krigar fantastiskt för varandra. Skönt med seger och såklart fantastiskt kul med serieseger. Nu siktar vi på att göra en bra insats mot Övik för att förbereda oss ytterligare inför kvalet, kommenterade IBK Dalens tränare Caroline Stattin.

RIG Umeås tränare Torbjörn Sjögren om matchen:

– En match i högt tempo mellan seriens två bästa lag. Dalen började bäst i första perioden men vi växte in i matchen. Lagen turades sedan om att ha initiativet i matchen. Vi leder med 4-3 inför sista perioden och har där i starten några lägen att utöka ledningen. Istället är det Dalen som kvitterar och tar av bara farten en tvåmålsledning. Vi reducerar på slutet men Dalen reder ut stormen och tar alla tre poäng. Vi gör en bra match och oavgjort hade inte varit helt orättvis.

RIG Umeå hade en fin rad med tio raka matcher utan förlust inför tisdagens match.

Första perioden var jämn. IBK Dalen inledde bäst och tog ledningen genom Linnéa Bäckström efter 6.27, men RIG Umeå kvitterade genom Nelly Cerina. Och RIG Umeå hann också ta ledningen, genom Moa Kareståhl. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

I tredje perioden var det i stället IBK Dalen som hade greppet. Laget vann perioden med 1-3 och matchen med 6-5.

RIG Umeås Moa Kareståhl stod för två mål och ett assist.

På söndag 17 mars 13.00 spelar RIG Umeå borta mot Gamla Stan, och IBK Dalen hemma mot Örnsköldsvik IBF.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå

Den här artikeln handlar om: