IBF Dalen vann mot Sundsvalls IBF

Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF

IBF Dalen vann mötet med Sundsvalls IBF hemma med 4-3 (0-1, 2-0, 2-2) på lördagen i Allsvenskan norra/östra dam.

– Skönt att vi studsar tillbaka efter förra helgens mindre roliga prestation. Åter får vi visa att vi är ett bra lag. Bra målvaktsspel, bra försvar och ett hårt jobb över hela banan. Även om det blir onödigt spännande i slutet tycker jag vi vinner rättvist, tyckte IBF Dalens tränare Tomas Andersson, efter matchen.

Sundsvalls IBF:s tränare Oskar Lund tyckte så här om matchen:

– Idag nådde vi tyvärr inte upp i samma nivå som i de senaste matcherna. Efter en helt okej första period går vi ned i tempo i andra och de straffar oss. Med ett bra 6 mot 5-spel är vi nära att hämta ikapp men lyckas inte hela vägen.

Första perioden var jämn. Sundsvalls IBF inledde bäst och tog ledningen genom Selina Stolt efter 11.19, men IBF Dalen kvitterade genom Emilia Andersson i slutet av perioden. Laget tog också ledningen alldeles i slutsekunderna av andra perioden när Tilde Blömer hittade rätt på pass av Emilia Andersson. IBF Dalen gjorde två mål i tredje perioden och gick från 2-1 till 4-1, målen av Emilia Andersson och Robyn Rieben, och punkterade matchen.

Sofie Westin reducerade dock för Sundsvalls IBF med bara två minuter kvar att spela och gav matchen liv igen.

IBF Dalens Emilia Andersson stod för två mål och ett assist.

Det här var IBF Dalens femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Sundsvalls IBF:s tredje uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är IBF Dalen på fjärde plats i tabellen, och Sundsvalls IBF är på tredje plats.

I nästa match möter IBF Dalen Umeå City borta och Sundsvalls IBF möter IBK Luleå hemma. Båda matcherna spelas söndag 17 mars 13.00.

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen Örnsköldsvik IBF hade målfest borta mot IBF Dalen