Huddinge IBS vann mot Växjö IBK

Huddinge IBS tog hem segern efter förlängning mot Växjö IBK

Matchen mellan Huddinge IBS och Växjö IBK i Allsvenskan västra/södra dam slutade oavgjort efter full tid. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 6-5 (1-0, 4-3, 0-2, 1-0). Matchhjälte blev Emelie Lindström, som gjorde det avgörande målet med bara 15 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Växjö IBK:s tränare Martin Kosarek om matchen:

– Tufft att komma igång med vårt spel från första tekningen. Vi har inte bara kämpat mot motståndare men också mot egen prestation. Vi kunde inte synka med vår anfallspel och förlorade massa närkamper. En poäng är viktig men vi är inte alls glada, generellt. Vi jobbar hårt på träningar och levererar inte samma spelet i matcherna. Vi kommer jobba även hårdare att säkra plats i Allsvenskan i nästa säsong.

Matchen var länge mållös. Huddinge IBS ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål på 4.34 i slutet av perioden av Ida Petrén-Lantz och Cecilia Asplund. Även i andra perioden var det Huddinge IBS som var starkast. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Växjö IBK hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 0-2 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 4.45 innan Huddinge IBS avgjorde till 6-5. Matchvinnare för hemmalaget blev Emelie Lindström.

Emelie Lindström gjorde två mål för Huddinge IBS och ett målgivande pass.

Det här var Huddinge IBS:s andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Växjö IBK:s andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Huddinge IBS nu ligger på tredje plats i tabellen, och Växjö IBK är på sjätte plats.

Huddinge IBS tar sig an Västerås IBS i nästa match borta lördag 28 oktober 16.00. Växjö IBK möter samma dag 14.00 Lindås hemma.

Matchrapporter: Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Lindome klart för kval till Superligan Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten